27 nov. 2011

Gezichtsbehandeling

Hallo, ik ga jullie vandaag uitleggen hoe je een minigezichtsbehandeling kan doen. Je kan dit zowel doen op een lazy dag, als op een sleepover met je vriendinnen. Ik doe dit zelf soms, en mijn huid wordt er echt ongelofelijk zacht en zuiver van. Dus hier gaan we:
Stap 1
Reinig je gezicht door je gezicht te wassen met een milde zeep of een waslotion, om ervoor te zorgen dat er geen make-up meer op je gezicht zit. Hierna kan je gezicht nog meer reinigen met een lotion.Stap 2
Masseer je gezicht met wat gezichtsscrub. Als je dit niet hebt kan je ook havervlokken gebruiken, die laten een soort laagje op je huid achter waardoor die heel erg zacht wordt. Scrubben zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd en de verstopte poriën ontstopt worden. Let er wel op dat je zeker geen lichaamsscrub gebruikt want die is veel te hard voor de huid van je gezicht. Stap 3
Nu ga je je gezicht 'steamen'.Dit is een stap die je beter skipt als je een droge of gevoelige huid hebt. Omdat de stoom ervoor kan zorgen dat je huid nog droger wordt. Als je een gezichtsteamer hebt dan kan je deze gebruiken. Ander kan je water koken en er 5 minuten boven hangen met een handdoek over je hoofd. Na deze stap moet je je gezicht wassen met warm water en daarna je gezich zacht droog deppen.Stap 4
Nu kan je een maskertje op je gezicht doen. Je kan er één kopen of zelf maken. Hieronder vind je 2 recepten voor makkelijke gezichtsmaskers:
Droge huid: Prak een banaan met een vork, of steek hem in de blender. Smeer het mengsel op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken.
Vette huid: Prak 6 aardbeien, en smeer ze op je gezicht. Laat het masker dan 10 minuten intrekken.
Zo dit waren de maskers, als leuk extratje kan je natuurlijk ook komkommers op je ogen leggen die ervoor zorgen dat je ogen stralen. En dan nog één iets: RELAX!! 

Stap 5
Verwijder nu het masker met een tissue, en spoel je gezicht met warm water. Om te eindigen breng je nog een vochtinbrengende crème aan, die je zacht in je huid masseert. 

Zo dit was het, je zal zien dat je gezicht straalt! 

xx febe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten